Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

"Інтерхім" надав Одеській інфекційній лікарні медобладнання та ліки

Фармацевтична компанія ТДВ "Інтерхім" направить понад 2,5 млн грн на забезпечення Одеської інфекційної лікарні медичним обладнанням і ліками.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" гендиректор компанії Анатолій Редер, "Інтерхім" виходив з реальних потреб клініки.

"Інтерхім" приєднався до допомоги в боротьбі з коронавірусів. Ми постаралися підійти виважено, уважно вислухавши потреби інфекційної лікарні, не стали везти апарати ШВЛ, тому що, за словами медиків, достатня кількість ШВЛ є в наявності. Ми вирішили задовольнити гострі потреби, які не менш важливі ", - сказав він.

Зокрема, компанія закуповує для лікарні портативний апарат УЗД, який дозволить мінімізувати пересування інфікованих пацієнтів з клініки і значно полегшить діагностичні процедури для лікарів.

Крім того, "Інтерхім" закуповує для інфекційної лікарні кисневі концентратори, пульсоксиметри, інше необхідне обладнання.

"Ми будемо дуже уважно слухати потреби клініки і, перш за все, і відгукуватися на вимоги професіоналів-медиків", - сказав він.

Редер також повідомив, що компанія передала Одеській інфекційній лікарні противірусний препарат "Аміксин", який використовується, зокрема, для захисту медперсоналу.

"Ми ні в якому разі не стверджуємо, що це препарат від циркулюючого зараз коронавірусу, але ми точно знаємо: це - противірусний лікарський засіб, який дозволить профілактувати медперсонал від захворювання звичайними вірусними інфекціями", - підкреслив він.

За словами Редера, "Інтерхім" перейшов на 7-денний робочий тиждень через збільшення потреби в медикаментах, не тільки противірусної групи.

"Виробники сьогодні отримали номенклатуру МОЗ з лікарських засобів, якими відповідно до рекомендацій ВООЗ повинні бути забезпечені лікарні. У цьому списку є препарати виробництва « Інтерхім », - сказав він, зазначивши, що мова, зокрема, йде про знеболюючих, протисудомних і анксіолітичних засобах.

Редер також повідомив, що весь персонал підприємства доставляється на роботу і з роботи на автобусах компанії.

«У певному сенсі нам простіше, у нас не виникло проблеми з доставкою людей, тому, що ми завжди привозимо персонал на своїх автобусах», - сказав він.

Редер також підкреслив, що "Інтерхім" переформатує виробничі процеси, щоб збільшити виробництво найбільш затребуваних  сьогодні препаратів і скорочуючи виробництво мене актуальних.

ТДВ "Інтерхім" - одне з провідних фармацевтичних підприємств країни.

Засноване в 1992 році, є єдиним в країні виробником ліків для важко-і онкохворих. А також одним з постачальників ліків за програмами Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

У 2016 році "Інтерхім" інвестував EUR50 млн. у проект зі створення лабораторно-виробничого комплексу. У 2017 році підприємством було сплачено понад 130 млн грн податків і зборів до державного бюджету України.

"Інтерхім" - член Асоціації "Виробники ліків України" (АПЛУ).