Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

12 жовтня - всесвітній день паліативної допомоги

12 жовтня - всесвітній день паліативної допомоги 12 жовтня в багатьох країнах святкують Всесвітній день паліативної допомоги. З ініціативи уряду в різних регіонах України пройдуть заходи, присвячені цій події - концерти, благодійні виставки, спектаклі, творчі вечори, ціль яких - привернути увагу суспільства на необхідність розвитку паліативної та хоспісної допомоги, до проблем людей, що її потребують.

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко відзначає, що до уряду все частіше звертаються громадьскі організації, що займаються питаннями полегшення доступу важкохворих українців до знеболювальних засобів. Особливу тривогу викликає неінформованість з цих питань на місцях та нерідко відсутність бажання у врачів на регіональному рівні виписувати такі препарати.

Компанія "ІнтерХім", як колективний член Української ліги сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги вносить свій вклад в системну роботу по приверненню уваги врачів та пацієнтів до проблем паліативної допомоги. Сьогодні до продуктового портфелю підприємства входять знеболювальні препарати, які у світовій практиці включені до стандартів лікування больового синдрому. Виробництво таких препаратів в Україні є однією з найважливіших умов забеспечення гідної якості життя пацієнтам, що страждають від болю.

Світове співтовариство відмічає День паліативної допомоги щорічно в другу суботу жовтня. Як окрему галузь медицини Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) ввела цей напрямок в 1982 році. Спочатку його визначали як догляд за людиною в останні дня життя. В 2002 році ВООЗ розширила поняття паліативної допомоги. Сьогодні це комплексний підхід, ціллю якого є забеспечити попередження та максимальне полегшення страждань пацієнта з невиліковним захворюванням шляхом раннього виявлення та точного діагностування виникаючих проблем, проведення адекватних лікувальних заходів, надання психосоціальної та моральної підтримки пацієнту та членам його сім'ї.