Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

«ІнтерХім» відкриває нові горизонти

«ІнтерХім» відкриває нові горизонти
Фармацевтична компанія "ІнтерХім" взяла участь у найбільшій фармацевтичній виставці Східної Африки - Africa Pharmaceutical Summit East 2016, яка відбулася в лютому цього року в Кенії.
 
Генеральному директору компанії А.С. Редеру вдалося плідно поспілкуватися з керівництвом реєстраційної служби Кенії. «Це кваліфіковані фахівці, які надзвичайно зацікавлені у виході українських виробників на місцевий фармринок. Вважаючи Україну частиною Європи, вони сподіваються, що продукт, який ми зможемо поставляти, буде дуже якісним, відповідати європейським вимогам, але менш дорогим, ніж європейські аналоги.»
 
Анатолій Редер зазначив, що фармринок Кенії є досить слабким і складним через шляхи дистрибуції. За попередніми оцінками, його обсяг становить близько $250 млн на рік. Хоча чисельність населення країни можна порівняти з Україною. Ще близько $450 млн з коштів донорів витрачається на боротьбу з малярією і ВІЛ. Продукти, які продаються в Кенії, є низькомаржинальними. Це означає, що бізнес - складний. Проте, ринок розвивається, а більшість процесів дуже близькі і зрозумілі для України.
 
За підсумками участі у виставці "ІнтерХім" прийняв рішення зайнятися питанням виходу на африканський фармацевтичний ринок. Процедура реєстрації для імпортерів в Східній Африці, як і в країнах Європи має передбачає необхідність довести біоеквівалентність препарату, що вимагає додаткових інвестицій і часових витрат. Ускладнює процес дослідження біоеквівалентності те, що на сьогоднішній день в Україні всього 3-4 лабораторії, які можуть зробити таке дослідження, котрі можуть провести максимум два дослідження на рік. Звичайно, подібних лабораторій достатньо у всьому світі, однак проведення досліджень закордоном сприяє відтоку капіталу з країни. Тому Україні слід зробити акцент на тому, щоб з'являлося більше вітчизняних лабораторій такого профілю, так як у багатьох країнах світу біоеквівалентність - це основний бар'єр при реєстрації.
 
Також Анатолій Редер поділився планами «ІнтерХіма» на майбутнє: «Ми розробляємо три нових молекули. Зараз завершено черговий етап доклінічних досліджень препарату від болю в горлі. Ще ми працюємо над ноотропним препаратом, який буде відновлювати пам'ять - результати доклінічних досліджень дуже обнадійливі.»


Повну версію інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» читайте на сайті.