Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

«ІнтерХім» передав для дітей, хворих на гемофілію, партію препарату «Октанат»

«ІнтерХім» передав для дітей, хворих на гемофілію, партію препарату «Октанат»
Компанія «ІнтерХім» передала Одеській обласній дитячій клінічній лікарні партію препарату «Октанат» для дітей, хворих на гемофілію.
«Це не перша наша ініціатива. Ми робимо це постійно, але я вирішив зробити це публічно, для того, щоб донести важливість і необхідність таких дій сьогодні. Коли ми почали це обговорювати з колегами з бізнесу, то багато хто погодився нам допомогти», - прокоментував цю подію генеральний директор компанії Анатолій Редер.
Закупити і передати дитячій клінічній лікарні життєво важливий препарат вирішили після того, як дізналися історію матері дитини, яка вже багато місяців не може вийти з дому, тому що найменша травма загрожує йому смертю.


Завідуюча відділенням дитячої гематології лікарні Наталя Молодець, повідомила, що на сьогоднішній день в Одеській області 24 дитини страждають на гемофілію А. Для профілактики кровотеч діти потребують ін'єкціій препарату 2-3 рази на тиждень. «Октанат» - дорогий препарат, одна ампула якого коштує 2-4 тисячі гривень. При цьому, рівень державного забезпечення хворих на гемофілію факторами згортання крові залишає бажати кращого, існуючих резервів катастрофічно не вистачає. Допомоги, отриманої від «ІнтерХіму», Одеській обласній дитячій клінічній лікарні вистачить на 3 місяці.



«Якщо ми й далі будемо бачити, що закупівлі не здійснюються державою, то ми будемо робити це самостійно, щоб забезпечити всі найгостріші потреби в життєво важливих ліках. Я вважаю, що не можна про цю проблему мовчати. Ми будемо про це кричати. Ситуація не в порядку, вона важка і навіть катастрофічна», - висловила свою думку з цього приводу Марія Гайдар.
За офіційними даними, потреба в факторі згортання крові в Україні забезпечена лише на 24-26%. За словами хворих, отримати ліки від держави з профілактичною метою практично неможливо. Лікарі змушені зберігати «недоторканний запас» для екстреної допомоги, так як впевненості в тому, що він буде поповнений немає.
«Проблема з «Октанатом» в тому, що він дорогий і фізично необхідний для життя, але при цьому не доступний в аптеках. Такі препарати складно ввезти і закупити. Забезпечити цим препаратом - це не просто виділити гроші, купити і привезти, потрібно подолати величезну кількість бюрокатичних проблем», - додала М. Гайдар.


Разом з «Октанатом» були передані препарати, що виробляє наша компанія.
Ми сподіваємося на те, що одеське бізнес-співтовариство підтримає нашу ініціативу і займе активну соціально відповідальну позицію, оскільки ситуація в забезпеченні лікарень ліками в регіоні близька до критичної.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна"