Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

За підтримки «ІнтерХіма» пройшов перший в Україні науково-популярний проект Science Slam

За підтримки «ІнтерХіма» пройшов перший в Україні науково-популярний проект Science Slam 30 листопада вперше в Одесі пройшов сучасний науковий проект Science Slam. Це новий міжнародний формат популяризації науки, який знаходиться на зіткненні стендап-виступів, наукової конференції та змагань. П'ять молодих вчених - археолог, хімік, економіст, медик і еколог - за десять хвилин цікаво і доступно розповіли про свої наукові досягнення. Захід такого формату відбувся за підтримки ТДВ «ІнтерХім».
Самого цікавого учасника Science Slam визначили за гучністю аплодисментів, яку заміряли спеціальним приладом - шумоміром. В результаті переможцем стала психолог Ксенія Черних. Вона отримала в подарунок цінні призи та боксерські рукавички.
Спеціальним гостем став завідувач відділом молекулярної структури і хемоінформатики Фізико-хімічного інституту ім. А. В. Богатського НАН України, доктор хімічних наук, професор Віктор Кузьмін, який розповів про те, як у сучасному світі вчені-хіміки «примудряються» сконструювати ліки задовго до їх  синтезу.
«Враховуючи великий інтерес до нашого заходу, ми почали планувати проведення наступного слему вже зараз. Швидше за все, він пройде на початку наступного року, а його учасником зможе стати будь-який одеський вчений », - розповіла голова обласної ради молодих вчених Світлана Декіна.
Зустріч вчених у форматі Science Slam вперше пройшла в 2006 році в Дармштадті в Німеччині. Повноцінно проект оформився лише у 2010 року, коли такі заходи поширилися по всій Німеччині. «У сучасній світовій науці прийнято, що досягнуті результати досліджень повинні доноситися до широкої громадськості, в першу чергу для залучення фінансування і нових студентів. Проте вчені продовжують ховатися за спеціальними науковими термінами, іноді відлякуючи цим потенційних партнерів. Science Slam змінив це. На наших зустрічах вчені розповідають про свої дослідження доступним широкій аудиторії мовою. Усі один одного розуміють. Ми зламали мовні бар'єри, чого не зміг зробити жоден інший формат »- пояснює організатор таких зустрічей Грегор Бенінг.
Більше інформації про розвиток цього наукового руху в Україні читайте тут.