Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

Присуджено Держпремію 2017 у галузі науки і техніки

Присуджено Держпремію 2017 у галузі науки і техніки

Державна премія в галузі науки і техніки 2017 року за створення і виробництво вітчизняних лікарських засобів нейротропної і імунотропної дії присуджено науковцям ФХІ ім. О.В. Богатського НАН України тафахівцям компанії “ІНТЕРХІМ”.

Згідно з Указом Президента України №138/2018, оприлюдненим на сайті Голови держави 19 травня, Державну премію за роботу “Створення та виробництво вітчизняних лікарських засобів нейротропної і імунотропної дії” було присуджено:

Головенку Миколі Яковичу – академіку Національної академії медичних наук України, доктору біологічних наук, професору.

Нікітіну Євгену Васильовичу – докторові медичних наук.

Карасьовій Тамарі Леонідівні – докторові біологічних наук.

Павловському Віктору Івановичу – докторові хімічних наук.

Єгоровій Аллі Володимирівні – докторові хімічних наук.

Редеру Анатолію Семеновичу – кандидатові хімічних наук, генеральному директору ТДВ “ІНТЕРХІМ”

Позігуну Дмитру Володимировичу – кандидатові хімічних наук, заступнику генерального директора ТДВ “ІНТЕРХІМ”

Стельмаху Ігорю Борисовичу – кандидатові хімічних наук, директору з виробництва ТДВ “ІНТЕРХІМ”

В даній роботі авторами обґрунтовано наукові підходи та проведено фундаментальні хімічні, біологічні і фармакологічні дослідження щодо створення та впровадження в широку медичну практику оригінальних вітчизняних лікарських засобів з нейротропними (“Феназепам® ІС”, “Гідазепам ІС®, “Левана® ІС”) та імуннотропними (“Аміксин® ІС”) властивостями, які уперше зареєстровані на основі повного комплекту документів щодо їх якості, безпеки та ефективності.

Державно-приватне партнерство між НАН України та ТДВ "ІНТЕРХІМ" дозволило організувати промислове виробництво субстанцій та готових лікарських засобів відповідно Європейським стандартам належної виробничої практики (GМР).

Виробництво препаратів за повним циклом — від синтезу субстанцій до готової лікарської форми - всередині країни дозволило зробити оригінальні лікарські засоби доступнішими як для громадян, так і для державних лікувальних установ, що здійснюють закупівлі за бюджетні кошти.