Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

"В Україні достатньо високий рівень фармацевтичного виробництва", - гендиректор ТДВ "ІнтерХім"

Генеральний директор ТДВ "ІнтерХім" Анатолій Редер вважає, що в Україні достатньо високий рівень розвитку фармацевтичного виробництва, що випереджає багато зарубіжних країн, передає кореспондент ІА "Контекст-Причорномор'я".

Таку думку А. Редер висловив сьогодні, 25 квітня, в ході засідання колегії Департамента єкономічного розвитку та торговлі Одеської ОДА.

"Колись давно, коли я був закордоном, я звертав увагу на те, що висять плакати "Купляй своє". Ми всі як раз, не вішаючи плакатів, і купляли все англійське, датське та інше і абсолютно не задумувались про купівлю свого. І в якийсь момент приходить прозріння або розуміння того, що купівля свого є рушійною силою для всіх нас, для розвитку регіону, промисловості, для нашого з вами життя. Ми сьогодні щільно стикнулися з цим, працюючи в своїй фармацевтичній галузі... Люди стали розуміти, що Куліндорівська мука - найсмачніша, і наше м'ясо не зрівнити ні з яким іншим. Поступово все це приходить і в фармацевтичну галузь", - сказав він.

"Зараз, якщо спитати багатьох людей, який препарат вони куплять: вітчизняний чи зарубіжний, то вони відповідатимуть, що зарубіжний. І дарма... Україна знаходиться далеко попереду  за рівнем фармацевтичного виробництва. І те, що ми можемо дозволити собі зробити в Україні, в Одеській області - це дуже високоякісна продукція, котра частіше за все буде вдало конкурувати з більшістю імпортних препаратів", - додав А. Редер.

"Сьогодні в процесі активної реконструкції нашого виробництва ми підписуємо контракти, спілкуємося з іноземними виробниками обладнання. Для нас стало великим відкриттям, коли крупний виробник німецького обладнання сказав, що сьогодні в Європі складно знайти підприємство, що могло б конкурувати з "ІнтерХімом" за рівнем виробництва. Але це дійсно так", - підкреслив гендиректор "ІнтерХім".

"Ми завжди говоримо, що у нас в житті все погано, все не так. Але треба помічати і позитивні моменти, що відбуваються, в тому числі і в Одеській області. Я помітив особисто для себе, що якоюсь мірою ми зрушились з місця. Стало легше працювати з податковою службою, зменшилася кількість перевірок. Вцьому році ми плануємо підвисити заробітну плату співробітникам підприємства. Середня заробітна плата тепер складе 7 тисяч 977 гривень. так що давайте купляти свою продукцію, помічати позитивні тенденції в нашому житті та платити трошки більше податків", - відмітив він.

Довідка: Основними видами діяльності ТДВ "ІнтерХім" є виробництво фармацевтичних субстанцій і готових лікарських засобів. Сьогодні ТДВ "ІнтерХім" входить в ТОП-20 провідних виробників, представлених на фармринку України. В портфелі підприємства - 8 фармацевтичних субстанцій і 21 лікарський засіб.

ТДВ "ІнтерХім" є членом професійної Асоціації виробників ліків України.

Інтерв'ю опубліковане Інформаційним агенством "Контекст-Причорномор'я".