Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

"Інтерхім" придбав систему ПЛР-тестування для Одеського лабораторного центру

Фармацевтична компанія ТДВ "ІнтерХім" закупила для вірусологічної лабораторії ГУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України" обладнання для проведення діагностики методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Це обладнання стало першим в обласній лабораторії комплексом, що дає можливість проводити ПЛР-діагностику інфікування новим коронавірусів.

"До сьогоднішнього дня в Одеській області не було жодного приладу, на якому можна було провести подібний ПЛР-тест. Одеська область не мала можливості проводити самостійно такі тести, вірусологічна лабораторія ГУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України" змушена була виступати в ролі логіста: збирати біоматеріал від центрів забору, потім відправляти його до Києва. Таким чином, результати приходили тільки на п'яту добу. Це те, чого потрібно уникнути, якщо ми п'ять діб змушені чекати відповіді від лабораторії, то всі інші метод боротьби з вірусом стають безглузді ", - повідомив генеральний директор "Інтерхім" Анатолій Редер.

Комплекс для проведення ПЛР-діагностики вже встановлений і почав працювати. Крім того, "ІнтерХім" закупив для цього комплексу першу партію тест-систем.

Закуплене обладнання для проведення ПЛР-тестів буде потрібне і після завершення епідемії COVID-19.



Нагадаємо, що на початку епідемії "Інтерхім" на благодійній основі надав 200 тис. доз противірусного препарату "Аміксин" Держприкордонслужбі та інфекційним лікарням у всіх областях країни, а також забезпечив профілактичною дозою препарату працівників Одеського аеропорту.

Коли перші випадки COVID-19 підтвердились в Україні, "Інтерхім" звернувся з пропозицією допомоги до Одеської інфекційної лікарні, забезпечивши її необхідним медичним обладнанням, противірусним засобом та сучасним портативним пристроєм для УЗД.

Згодом компанія передала ще 100 тис. доз "Аміксину" Збройним силам України. Надані ліки були спрямовані на передову в ООС.