Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

Про ініциативу "Рятуємо серця України"

Про ініциативу

Уряд розбудовує мережу для надання допомоги пацієнтам з гострим інфарктом міокарда. Це дозволить на умовах співфінансування закупити необхідне для стентування ангіографічне обладнання та забезпечити безкоштовне невідкладне стентування для пацієнтів з гострим інфарктом міокарда.


На сьогодні згідно з розрахунками Асоціації інтервенційних кардіологів України, орієнтовна потреба для України у невідкладних стентуваннях для пацієнтів з гострим інфарктом міокарда становить 25 тисяч, тоді як у 2016 році провели лише 6,8 тисяч.

Завдяки здійсненню міжнародною організацією централізованих закупівель стент-систем та витратних матеріалів, вперше в історії нашої держави, кожен пацієнт, який потребує невідкладної ангіографії/стентування, матиме змогу отримувати їх БЕЗКОШТОВНО.

Уряд ухвалив постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання ангіографічного обладнання». Вона передбачає закупівлю стаціонарного ангіографічного обладнання на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.

Реперфузійні центри повинні функціонувати у режимі 24 години 7 днів на тиждень, 365 днів на рік(24/7/365). Кожен пацієнт, який потребує невідкладного стентування, забезпечуватиметься якісною і своєчасною діагностикою та ефективним і безкоштовним лікуванням. Відповідно до європейських протоколів лікування, стентування мають проводити у перші 2 години контакту пацієнта з медичним персоналом (максимум 12 годин від початку симптомів).

Повну інформацію про ініциативу “Рятуємо серця України” можна знайти за посиланням: http://moz.gov.ua/kardiocentri


Профілактика хвороби найрозумніше лікування. Компанія “ІНТЕРХІМ” випустила новий лікарський засіб — “Розувастатин ІС”, який застосовується при гіперхолестеринемії та з метою профілактики серцево-судинних порушень.

Доведена ефективність розувастатину у лікуванні дорослих із гіперхолестеринемією, незалежно від раси, статі чи віку, а також пацієнтів особливих груп, таких як хворі на діабет або пацієнти із сімейною гіперхолестеринемією. Повідомлялося, що приблизно у 80 % пацієнтів із гіперхолестеринемією типу IIa та IIb, які приймали розувастатин у дозі 10 мг, вдалося досягти нормативних цільових рівнів ХС-ЛПНЩ, встановлених Європейським товариством атеросклерозу (EAS; 1998) (< 3 ммоль/л).

У пацієнтів віком 45-70 років із низьким ризиком ішемічної хвороби серця, які застосовували розувастатин у дозі 40 мг 1 раз на добу протягом 2 років, спостерігалося значне сповільнення прогресування максимальної ТКІМСА у 12 точках сонної артерії порівняно із плацебо.

Розувастатин ІС” відпускається за рецептом у формі таблеток по 5, 10, 20 та 40 мг.