Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

Допомога Софії Київській: керівництво Інтерхім на аудієнції у Вселенського Патріарха Варфоломія

Допомога Софії Київській: керівництво Інтерхім на аудієнції у Вселенського Патріарха Варфоломія

9 жовтня 2020 року генеральний директор Інтерхім Анатолій Редер та заступник генерального директора Дмитро Позігун разом з дружинами побували на аудієнції у Його Всесвятості, Вселенського Патріарха Варфоломія. Візит був присвячений благодійній ініціативі компанії Інтерхім з порятунку Софії Київської від руйнування унаслідок підвищеної вологості в стінах і фундаментах стародавнього собору та прилеглих споруд.

Делегация Интерхим у Патриарха Варфоломея

Натхненний коментар Анатолія Редера про знаковий візит до Стамбулу:

"На щастя, хороші історії не закінчуються, а важливі справи залишаються в серцях. Добре, коли такі історії та справи приносять користь рідній країні. Нещодавно мені вдалося переконатися в цьому, завдяки низці знакових зустрічей.

Нашій невеличкій делегації пощастило побувати на аудієнції у Його Всесвятості, Архієпископа Константинополя - Нового Риму і Вселенського Патріарха Варфоломія I. Нас радо запросили у відповідь на наші скромні діяння у Софії Київській.

Як ви знаєте, разом з партнерами та керівництвом заповідника ми спробували захистити тисячолітній собор від руйнування внаслідок підвищеної вологості в стінах і фундаментах. Завдяки унікальній швейцарській технології нам все ж вдалося це зробити. Проєкт #SophiaHelp був втілений.

І це не залишилося поза увагою. Як виявилося, Константинопольська православна церква високо оцінила нашу ініціативу, спрямовану на підтримку важливої ​​духовної складової українського суспільства.

Анатолий Редер и Патриарх Варфоломей

В ході зустрічі ми розповіли Патріарху Варфоломію про те, яким було втілення цього значущого проєкту, яких зусиль воно коштувало і скільки труднощів було подолано. Його Всесвятість багаторазово висловив задоволення від того, що це сталося.

Він з теплотою говорив про те, що посилає свою любов і благословення Україні та її народу. Йому важливо, щоб українці знали про його підтримку, тому я із задоволенням ділюся його словами тут.

Патріарх також зазначив, що зусилля, подібні прикладеним нами для збереження Софії Київської, дуже важливі для підтримки духовності в будь-якому суспільстві. Присутні цілком підтримали цю думку.

Ми, звичайно, розповіли Патріарху про Інтерхім, про проведення клінічних випробувань Аміксину проти SARS-CoV-2. Його Всесвятість з цікавістю запитував про препарат, хід досліджень та навіть благословив наші клінічні випробування.

Патриарх Варфоломей и Амиксин

Чого ми не очікували від головного представника православ'я у світі, так це такого живого почуття гумору. Людина, котра дала українській церкві автокефалію, виявилася вельми моторною та дотепною, попри шанобливий вік. Ризикну згадати лише один його жарт: якщо ми раптом зауважимо, що Його Всесвятість помолодшав, значить справа у прийомі Аміксину.

Гостинна аудієнція у Патріарха Варфоломія продовжилася привітним ланчем з єпископом Еммануїлом, митрополитом Галльським - главою Константинопольської православної церкви у Франції, який уважно відстежує ситуацію в Україні та часто буває в Києві. Саме він від імені Вселенського патріархату очолював Об'єднавчий собор українських православних церков, в результаті якого утворилася сучасна ПЦУ.

З ним ми обговорювали питання повернення українських культурних цінностей, які упродовж нашої історії були загублені або переміщені в інші частини світу. Адже в складній поточній ситуації в Україні це принципово важливо для консолідації суспільства, зміцнення духовної єдності та історичної приналежності. Митрополит Еммануїл пообіцяв нам всебічну підтримку в подібних ініціативах.

Митрополит Эммануил и Интерхим

Пізніше на запрошення Генерального консула України в Стамбулі Олександра Гамана ми побували в самому консульстві, де обговорили підвищення авторитету України у світі, а також значущість відвідування важливих для української історії місць, що знаходяться за межами нашої країни, зокрема - в Туреччині. Пожвавити цю історію і нагадати про неї світові та самим українцям - непросте завдання. Разом з тим консул високо оцінив нашу допомогу Софії Київської, побажавши успіхів у цьому та наступних починаннях.

Генеральный консул в Стамбуле и Анатолий Редер

На кожній з цих зустрічей і в кожній з розмов звучала любов до України, неабияка цікавість та підтримка. Це зміцнює мене в надії на світле майбутнє для нашої багатостраждальної країни. Потрібно просто не забувати про духовне, про межу між чорним і білим, просто кожен день робити те, що потрібно. І тоді, як показує наш досвід, це побачать не лише в рідній країні, а й далеко за її межами".

Дізнатися більше про благодійний проєкт з порятунку Софії Київської можна за посиланням: https://sophia.help 

Оригінал публікації: