Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

МОЗ ухвалило проведення клінічних випробувань ефективності "Аміксину" в лікуванні COVID-19

МОЗ ухвалило проведення клінічних випробувань ефективності

Міністерство охорони здоров'я ухвалило проведення клінічних випробувань ефективності противірусного препарату Аміксин в лікуванні COVID-19. Відповідний наказ МОЗ було підписано 14 травня.

ІнтерХім ініціював проведення випробувань на основі того, що в минулому препарат показав ефективність проти низки небезпечних вірусних інфекцій. Крім того, діюча речовина Аміксину - тилорон - має противірусну активність відносно кількох штамів звичайних коронавірусів, що було показано у доклінічних дослідженнях.

До того ж, кілька міжнародних дослідницьких центрів вже провели і продовжують проводити випробування тилорону щодо коронавірусу SARS-CoV-2. За словами гендиректора компанії Анатолія Редера, «Аміксин» в якості потенційно ефективного засобу від COVID-19 розглядають не лише в «ІнтерХім», а й в дослідницькій спільноті закордоном. Подібні дослідження проведені в Інституті Пастера (Південна Корея), а в двох дослідницьких центрах в США роботи ще ведуться.

«На підставі отриманих даних доклінічних досліджень, що демонструють противірусну дію тилорону щодо SARS-CoV-2, ми звернулися до Міністерства охорони здоров'я України з заявкою на схвалення клінічного дослідження 3-й фази для розширення спектра застосування препарату «Аміксин» та отримання доказових даних щодо його ефективності та безпеки у лікуванні пацієнтів з COVID-19», - повідомив Редер.

Клінічні випробування «Аміксину» будуть проводитися дослідними центрами у трьох містах України. В цілому на проведення дослідження може знадобитися 3-4 місяці з моменту отримання дозволу МОЗ на його проведення.

«Тривалість дослідження буде, в першу чергу, залежати від швидкості набору пацієнтів. На даному етапі в дослідження планується включити понад 60 добровольців, які за ступенем тяжкості захворювання будуть перебувати у самоізоляції та проходити лікування амбулаторно», - сказав генеральний директор «ІнтерХім».

За його словами, лікарі-дослідники, які підтвердили готовність провести це дослідження, високо мотивовані, перш за все, науковим інтересом і можливістю зробити свій внесок у розв'язання такої актуальної для всього світу медичної та соціальної проблеми, якою став новий коронавірус.