Закрити
Розгорнути меню

«ІнтерХім» сьогодні

 «ІнтерХім»: від академічної науки — до успішного виробництва!

«ІнтерХім» — сучасне фармацевтичне підприємство, основними видами діяльності якого є виробництво лікарських препаратів, синтез фармацевтичних субстанцій і наукові дослідження. Протягом останніх років компанія входить до ТОП-10 провідних вітчизняних виробників ліків і ТОП-30 всіх виробників, представлених на українському фармринку.



Унікальні знання і досвід роботи в поєднанні з новітніми виробничими технологіями дозволили створити наукомістке повноциклове виробництво готових лікарських засобів, які відповідають європейським стандартам якості.

ТДВ «ІнтерХім» — унікальний проект фармгалузі України, що в рамках одного підприємства здійснює:
  • скринінг і розробку активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ);  
  • виробництво субстанцій лікарських засобів;
  • розробку і впровадження технологічних процесів;  
  • виробництво готових лікарських засобів;
  • реалізацію продукції лікувальним установам і споживачам на всій території України через дистриб'юторську і власну мережу аптек у Одесі.
«Ми виробляємо ліки, робимо це грунтовно і чесно і тому впевнені в якості наших препаратів».

Наше підприємство оснащене високотехнологічним обладнанням провідних світових виробників. Рівень автоматизації та механізації виробництва в компанії «ІнтерХім», а також рівень впливу на навколишнє середовище повністю відповідають вимогам європейських стандартів. Діяльність підприємства здійснюється в суворій відповідності вимогам міжнародних стандартів ISO 9000, ISO 9001, ISO 9004 та належної виробничої практики GMP ЄС.

Компанія «ІнтерХім» зробила ставку на прогресивні технології виробництва твердих лікарських форм. Основою технології був обраний метод грануляції в псевдозрідженому шарі, який не тільки дозволяє оптимізувати тривалість виробничого циклу, але і скорочує кількість критичних операцій з продуктом, підвищуючи тим самим стабільність і відтворюваність техпроцесу, «вбудувавши» високі стандарти якості вже на етапі виробництва продукції.

Три акредитованих лабораторії підприємства - аналітична, мікробіологічна та контролю якості - ведуть постійний контроль якості на всіх етапах виробництва.

На сьогодні асортиментний портфель підприємства включає 8 фармацевтичних субстанцій та 37 найменування ГЛЗ, з яких 33 - імпортозамінюючі препарати, а 4 - оригінальні.

  

У 2015 році «ІнтерХім» реалізував масштабний проект розвитку, завершивши будівництво третього виробничої черги. Загальний обсяг інвестицій в проект склав більше 40 млн. євро.Новий виробничий комплекс має річну потужність в 1 млрд таблеток і 10 тонн субстанцій на рік, а також площу 15 тис. кв. м., у тому числі 3 тис. кв м. виробничих площ. Новий виробничо-лабораторний комплекс "ІнтерХіму" складається з чотирьох ділянок: лабораторного і адміністративно-господарського блоку, ділянки з виробництва готових лікарських засобів і ділянки з виробництва субстанцій. Комплекс спроектований чеською фірмою «Block a.s.» відповідно до норм Належної виробничої практики (GMP) та Належної лабораторної практики (GLP). Введення комплексу в експлуатацію дозволить компанії «ІнтерХім» збільшити обсяги виробництва лікарських засобів в 4 рази, освоїти випуск нових лікарських форм, впроваджуючи у виробництво нові імпортозаміщуючі препарати та інноваційні вітчизняні розробки; розвивати виробництво фармацевтичних субстанцій відповідно до вимог GMP, збільшивши обсяг їх експорту, у тому числі в країни ЄС, в 2 рази; об'єднати науково-дослідні та лабораторні підрозділу компанії в єдиному комплексі з найсучаснішим обладнанням; створити більше 130 нових робочих місць.

«Для нас концепція розвитку — симбіоз науки і практики. Розвиваючи свою науково-дослідну діяльність, ми створюємо серйозну конкурентну перевагу — можливість випускати не тільки якісні і відомі препарати, але і створювати оригінальні лікарські засоби.»

Симбіоз науково-дослідної та виробничої діяльності забезпечує якісне втілення інноваційних ідей у затребуваний на ринку продукт. Оригінальними розробками вчених Фізико-хімічного інституту ім. О. В. Богатського НАН України є такі широко відомі і добре зарекомендували себе препарати як «Феназепам® ІС», «Гідазепам® ІС», «Аміксин® ІС» і «Левана® ІС». Два оригінальних препарати виробництва ТДВ «ІнтерХім» - «Аміксин® ІС» і «Гідазепам® ІС» - входять до ТОП-100 фармпрепаратів в Україні. Частка інноваційних препаратів в структурі обсягів реалізації ТДВ «ІнтерХім» у 2015 році склала 45%.

Досягнення підприємства в галузі фармацевтичної промисловості отримали суспільне і авторитетне визнання і відзначені професійними нагородами. За останні кілька років наша компанія чотири рази ставала переможцем у різних номінаціях конкурсу професіоналів фармацевтичної галузі України «Панацея». У 2009 році підприємство здобуло перемогу в номінації «Компанія року», а в 2011 році було визнано «Самою швидкозростаючою вітчизняною компанією-виробником лікарських препаратів». Візитна картка підприємства - препарат «Аміксин® ІС» nhbxs - в 2008, 2011 і 2013 році - був визнаний «Препаратом року» в категорії безрецептурних препаратів. Національна академія наук відзначила розробників препарату «Левана® ІС», в тому числі генерального директора ТДВ «ІнтерХім» Анатолія Редера, премією «За видатні наукові роботи в галузі органічної хімії, хімії високомолекулярних сполук та хімічної технології», а в 2012 році препарат «Левана ® ІС »став лауреатом всеукраїнського конкурсу якості продукції« 100 кращих товарів України». У 2015 році «ІнтерХім» був визнаний «Лідером галузі --2015» за підсумками Національного бізнес-рейтингу за сумою показників фінансово-господарської діяльності, а також в категорії "Інвестиційна привабливість".