Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

"ИНТЕРХИМ" локализовал производство трех препаратов в Казахстане.

Фармацевтична компанія ТДВ "Інтерхім" (Одеса) локалізувала на базі казахстанського ТОО "Віва Фарм" виробництво трьох лікарських препаратів, які будуть представлені на ринку Казахстану.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" медичний директор компанії "Віва Фарм" Б. Машкеева, на виробничих потужностях казахстанського фармзаводу вже найближчим часом будуть випускатися таблетований противірусний "Тілаксін", який в Україні відомий як "Аміксин", анксіолітик "Гідазепам VІС" в формах звичайних і сублінгвальних таблеток, а також опіоїдний анальгетик в таблетованій формі "Морфіну сульфат VIC".

Б.Машкеева додала, що в даний час компанії працюють над локалізацією ще ряду лікарських препаратів, серед яких буде кілька анксиолитиков, протиепілептичні засоби, а також препарати для лікування вираженого больового синдрому.

Вона підкреслила, що в Казахстані реалізується політика державної підтримки місцевих виробників, яка передбачає, що перенесення технологій виробництва лікарських засобів в Казахстан вигідніше, ніж імпорт готових ліків.

"За останні роки це дало значний поштовх розвитку місцевого фармацевтичного виробництва, дозволило створити велику кількість високооплачуваних робочих місць, і при цьому істотно підвищило фізичну і цінову доступність сучасних і ефективних ліків", - зазначила Б.Машкеева.

У свою чергу заступник генерального директора ТДВ "Інтерхім" з маркетингу Ірина Гранатюк зазначила, що крім трансферу технологій і поставки субстанцій для виробництва, українські фахівці беруть участь у фармацевтичній розробці та забезпеченні системи якості продукції на всіх етапах.

"Ми співпрацюємо з колегами з Казахстану не перший рік. Ринок цієї країни динамічно розвивається і демонструє стійке зростання. Беручи до уваги державну політику Казахстану щодо стимулювання внутрішнього виробництва ліків, було прийнято рішення організувати виробництво ряду затребуваних ліків там. Найголовнішим для нас було питання збереження якості наших препаратів. І нам вдалося знайти партнера по локалізації виробництва, який, ми впевнені, забезпечить стабільно високу якість продукції ", - сказала вона.

Як повідомлялося, в травні 2016 року "Інтерхім" відкрив новий восьмиповерховий лабораторно-виробничий комплекс з логістичним центром і адміністративною частиною площею 15 тис. кв.м. Загальний обсяг інвестицій в проект склав більше 42 млн. євро.

ТДВ "ІнтерХім" - один з провідних українських виробників готових лікарських засобів і фармацевтичних субстанцій. Виробництво сертифіковане на відповідність стандартам GMP (Належної виробничої практики). Асортиментний портфель ТДВ "ІнтерХім" включає вісім фармацевтичних субстанцій, більше 80 номенклатурних одиниць готових лікарських засобів, в тому числі чотири оригінальні препарати "Феназепам", "Гідазепам", "Аміксин", "Левана". "Аміксин" і "Гідазепам" входять в ТОП-50 фармпрепаратів в Україні. Частка оригінальних ліків в структурі реалізації фармвиробника становить близько 45%. Фармакологічна компанія "Інтерхім" є членом Асоціації "Виробники ліків України" (аплуа).

Казахстанська "Віва Фарм" працює на фармацевтичному ринку Казахстану вже 18 років, займається фармрозробки, клінічними дослідженнями, реєстрацією, виробництвом, зберіганням і широкого асортименту лікарських засобів.

Виробнича дільниця повного циклу "Віва Фарм" має потужність 200 млн таблеток і капсул на рік, сертифікований за стандартом GMP. Компанія має реєстраційні посвідчення і випускає 25 найменувань лікарських засобів. Препарати виробництва "Віва Фарм" з 2012 року успішно реалізуються не тільки в роздрібній аптечній мережі, а й поставляються в рамках лікарського забезпечення на стаціонарному та амбулаторному рівнях Гарантованого обсягу безкоштовної медичної допомоги. Асортиментний перелік включає кардіологічні, антигістамінні, противірусні, знеболюючі препарати, препарати для лікування захворювань центральної нервової системи і вітаміни.

Повна версія статті на сайті: Інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна"