Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

19 жовтня у Запоріжжі відбувся перший Чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) для спортсменів з порушеннями опроно-рухового апарату

19 жовтня у Запоріжжі відбувся перший Чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ) для спортсменів з порушеннями опроно-рухового апарату В турнірі прийняли участь двадцять спортсменів з різних регіонів країни, які змагалися в кількох вікових та вагових категоріях. Чемпіонат покликаний популяризувати паратхеквондо в Україні. За допомогою занять цим видом спорту люди з обмеженими фізичними здібностями можуть проявляти силу і мужність, волю та бажання здолати свою хворобу. Це особливо важливо для підлітків інвалідів, які через спорт здатні реалізувати себе.

первый Чемпионат Украины по тхэквондо (ВТФ) для спортсменов с нарушениями опорно-двигательного аппарата

На змаганнях була присутня двократна чемпіонка світу з паратхеквондо Вікторія Марчук. Під час урочистого відкриття турніру титулованій спортсменці вручили сертифікат на чорний пояс першого ступеню від імені Федерації тхеквондо (ВТФ) України. Цього разу вона не боролася за медалі, а проявила себе лише в якості асистента тренера, так як у ваговій категорії 49 кг для неї не знайшлося суперниць.

Більше десяти років Вікторія страждає від постійного болю в правому, єдиному плічовому суглобі. Компанія "ІнтерХім" дізнавшись, що спортсменка потребує лікування, виділила благодійну допомогу на необхідну операцію у клініці "АТОС" (м. Мюнхен, Германія).

У чемпіонки із Запоріжжя непроста доля. Вона - інвалід дитинства. Батьки відмовилися від дівчинки, і ій довелося жити в інтернаті. Незважаючи на діагноз - аномалія розвитку верхніх кінцівок - Вікторія почала професійно займатися спортом. В 2012 році тхеквондистка вдало дебютувала на світовоій першості в місті Санта-Круз (Аруба) і завоювала золоту медаль.

В цьому році вона повторила свій успіх в Швейцарії, а також була визнана кращою спортсменкою турніру та удостоєна державної премії Кабінета міністрів України. Зараз дівчина вчиться в Запорізькому коледжі та готується до нових змагань.

"Тхекводо для мене - це шанс досягти чогось у житті", - зізнається Віка.

"ІнтерХім" бажає Вікторії міцного здоров'я та подальших спортивних успіхів!

двукратная чемпионка мира по паратхэквондо Виктория Марчук