Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

20 березня в ході брифінгу на тему «Українська медицина - початок відродження» міністр охорони здоров'я України Олег Мусій прокоментував ситуацію з ТДВ «ІнтерХім»

20 березня в ході брифінгу на тему «Українська медицина - початок відродження» міністр охорони здоров'я України Олег Мусій прокоментував ситуацію з ТДВ «ІнтерХім» Зміна системи охорони здоров'я в Україні вкрай необхідна. Реформи в цій сфері не припиняться, але будуть серйозно переглянуті. Про це на брифінгу заявив Олег Мусій.

Міністр повідомив і про посилення контролю за рецептурним відпуском ліків, що містять кодеїн. «Я вже підписав листи про суворий контроль відпустки таких препаратів за рецептами, щоб ні одна упаковка таких лікарських засобів без рецепту не продавалася. У той же час предметно-кількісного контролю таких препаратів не буде, а відпустку за рецептом буде посилено», - сказав він.

В ході брифінгу Олег Мусій прокоментував конфлікт між ТДВ «ІнтерХім» та Державною службою з лікарських засобів. Міністр зазначив, що зараз на підприємстві вже відновили виробництво ряду ліків. «Залишилося по препаратам, що містять кодеїн, довести, що їх виробництво відповідає стандартам GMP», - підсумував міністр.