Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

Компанія «ІнтерХім» підтвердила відповідність виробництва лікарських засобів Ліцензійним вимогам

Компанія «ІнтерХім» підтвердила відповідність виробництва лікарських засобів Ліцензійним вимогам

За результатами планової перевірки виробничих дільниць готових лікарських засобів та активних фармацевтичних інгредієнтів ТДВ “ІНТЕРХІМ”, яка здійснювалась в червні цього року фахівцями Державної служби України з лікарських засобів МОЗ України, наша компанія вкотре підтвердила відповідність власного виробництва діючим Ліцензійним вимогам. Також в рамках інспектування було підтверджено галузь атестації аналітичної лабораторії, яка здійснює контроль якості лікарських препаратів на всіх етапах її виробництва - від вихідного контролю використовуваної сировини до кінцевої продукції.

Водночас, у разі якщо за результатами перевірки ліцензіату не було висунуто критичних зауважень, він має підстави звернутись до Держлікслужби з метою одночасного підтвердження відповідності виробництва вимогам Належної виробничої практики (GMP). Отже ТДВ “ІНТЕРХІМ” вже вп’яте підтвердило, що виробництво готових лікарських засобів компанії цілком відповідає вимогам GMP. Вперше сертифікат GMP на готові лікарські засоби було отримано у 2007 році; в подальшому компанія підтверджувала відповідність високим стандартам належної виробничої практики в 2009, 2011 та 2016 роках.

Знаковою подією для “ІНТЕРХІМу” стало отримання сертифікату GMP також на виробництво фармацевтичних субстанцій (АФІ). Створення нового надсучасного виробництва АФІ, яке завершено в 2018 році, зі старту проекту здійснювалось у повній відповідності до європейських вимог належної виробничої практики. Сертифікат GMP, вперше отриманий вже у 2019 році - це висока оцінка наполегливої праці всього колективу компанії.

Сертифікат GMP підтверджує відповідність виробництва і фармацевтичної системи якості правилам GMP ЄС та рекомендаціям PIC/S, які діють у сфері торгівлі та дистрибуції в країні безпосереднього виробництва, а також експорту.

GMP (Good Manufacturing Practice) - Належна Виробнича Практика - це частина концепції управління якістю, що гарантує виробництво і контроль фармацевтичної продукції за стандартами якості, відповідним їх застосуванню та вимогам реєстраційного досьє.