Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

ТДВ "ІнтерХім" обладнав виробничі потужності пневомпоштою

ТДВ Як повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» директор з виробництва компанії "ІнтерХім" Ігор Стельмах, це дозволить оптимізувати логістику виробництва, зокрема, істотно прискорить процеси пробоотбора та отримання результатів лабораторного контролю продукції на всьому ланцюжку технологічного циклу.Крім того, у новому виробничому комплексі "ІнтерХім" впроваджує єдину комп'ютерну систему контролю процесу і планування виробництва, що дозволить повністю відмовитися від паперового документообігу і перейти на електронну форму ведення протоколів і формування досьє серій.

"Запровадження електронного документообігу дозволить задіяти величезну кількість додаткових механізмів контролю. Наприклад, після того як сформована серія препарату, принтер штрих-кодів друкує етикетку, яка в подальшому супроводжує кожну стадію технологічного ланцюжка, що дозволяє однозначно ідентифікувати продукт на всіх наступних технологічних етапах. Штрих -коди мають також всі пакувальні матеріали для даної серії, що виключає використання, наприклад, невідповідних інструкцій з медзастосування ", - уточнив І.Стельмах.

Для забезпечення пожежної безпеки в новому виробничому комплексі "ІнтерХім" відмовився від внутрішніх вікон у "чистих" протипожежних стінах: їх замінили системою "презентаційного" відеоспостереження.

Крім того, на виробництві буде встановлено унікальне для України обладнання: гранулятори виробництва Huttlin (Німеччина), капсулонаповнювач IMA (Італія) і таблет-прес Fette-FE 55 (Німеччина), аналогів яким сьогодні немає в країні.

"Той прес, який ми купуємо, взагалі має порядковий номер 24. Тобто їх було випущено всього 24 одиниці", - сказав І.Стельмах.

За словами директора з виробництва, загальний обсяг інвестицій в проект істотно виріс з моменту його початку, багато в чому через зміни в законодавстві. У 2012 році вартість реалізації проекту оцінювалася в EUR 30 млн. На сьогоднішній день ця цифра перевищила EUR 40 млн.

Запуск нових виробничих потужностей заплановано на грудень 2014 року. В цілому ж новий виробничо-лабораторний комплекс "ІнтерХіма" складається з чотирьох дільниць: лабораторного, адміністративно-господарського блоків, дільниці з виробництва готових лікарських засобів і дільниці з виробництва субстанцій. Введення в дію комплексу загальною площею 15 тис. кв. м почнеться з дільниці з виробництва ГЛЗ і лабораторій, а завершиться - ділянкою по виробництву субстанцій.

Як повідомлялося, в 2012 році "ІнтерХім" почав будівництво нового виробничого комплексу проектною потужністю 800 млн таблеток і 4 тонни субстанцій на рік.