Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

Паліативна допомога стала доступнішою

Паліативна допомога стала доступнішою Паліативні лікарські заклади і хоспіси з різних регіонів країни отримали таблетований морфін та інші знеболювальні препарати, які фармацевтична компанія "ІнтерХім" у липні безкоштовно передала МОЗ України. Лікарські засоби були розподілені між спеціалізованими медичними закладами Києва, Харкова, Севастополя, Івано-Франковська та Херсона. Загальна сума гуманітарної партії препаратів склала близько 300 тисяч грн.

Головний лікар Івано-Франковського хоспіса Ірина Слугоцька розповіла, що у зв'язку з появою морфіну в таблетованій формі вже зараз виявляються суттєві зміни: "Він робить знеболення більш адекватним. У пацієнтів з'явилась можливість значно відстрочити перехід на ін'єкції".

Урядова постанова №333 та спеціальний наказ МОЗ України спростили використання наркотичних препаратів в лікарській практиці. Тому доступ паліативних хворих до знеболення повинен стати простішим. На сьогодняшній день морфіну сульфат в таблетованій формі в Україні виробляє тільки ТДВ "ІнтерХім".

Генеральний директор компанії Анатолій Редер зазаначив, що "сьогодні "ІнтерХім" практично в повній мірі готовий задовольнити потребу паліативних хворих в таких препаратах, що можуть принести їм полегшення".


Більш детальну інформацію читайте в матераілі газети "Урядовий кур'єр" або у розділі "Публікації".