Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

У Національному фармацевтичному університеті відбувся науковий форум НАН України

У Національному фармацевтичному університеті відбувся науковий форум НАН України
24-25 травня 2016 року на базі Національного фармацевтичного університету в Харкові відбулася виїзна наукова сесія відділення хімії Національної академії наук України «Сучасний стан хімічних досліджень для медицини і екології». Учасники сесії обмінялися досвідом та обговорили актуальні питання, щодо сучасних високоефективних лікарських засобів і екологічних хімічних процесів.

У перший день сесії відбулося пленарне засідання, в якому взяли участь Валентин Черних, академік НАН України, ректор Національного фармацевтичного університету, і Микола Картель, академік-секретар Відділення хімії НАН України, директор Інституту хімії поверхонь ім. А.А. Чуйко. Основними напрямками обговорення стали: біологічно активні речовини і матеріали; нові високоефективні процеси і матеріали; нанохімія і хімічна екологія.

В рамках сесії генеральний директор ТДВ «ІнтерХім» А.С. Редер виступив з доповіддю «Про досвід діяльності Хіміко-фармацевтичної науково-виробничої асоціації «Медфармхім» зі створення і виробництва інноваційних лікарських засобів». Також з доповіддю на тему «Структура, молекулярні механізми дії і властивості лігандів бензодіазепінових, серотонінових і фібріногенових рецепторів» виступив академік НАН України, директор Фізико-хімічного інституту ім. А.В. Богатського НАН України С.А. Андронаті.

Завершилася виїзна сесія секційними засіданнями за напрямками «Медицина» і «Екологія». Також делегація учасників виїзної наукової сесії відвідала Науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» НАН України (НТК «ІМК» НАНУ), де гості змогли ознайомитися з досягненнями установи в сучасних перспективних напрямів хімічної науки.
 

За матеріалами «Аптека.ua».