Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

Заступник міністра охорони здоров'я України вважає висококонкурентним рівень випуску лікарських засобів в Україні

Заступник міністра охорони здоров'я України вважає висококонкурентним рівень випуску лікарських засобів в Україні
Заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський переконаний, що процес виробництва лікарських засобів в Україні знаходиться на високому конкурентному рівні.
"Українські фармацевтичні підприємства завжди були орієнтовані на розвиток виробничого процесу, що дозволяє конкурувати на високому рівні. Я був приємно здивований, що деякі вітчизняні виробники не просто відповідають вимогам GMP (належної виробничої практики), а й впроваджують технології, які суттєво випереджають навіть європейські стандарти" - заявив він у ході відвідування фармацевтичного підприємства "ІнтерХім".
В. Шафранський отримав можливість ознайомитись із сучасним фармацевтичним обладнанням провідних світових виробників, сучасними інженерними системами, що забезпечують процеси повітрянної та водопідготовки відповідно до європейських вимог фармвиробництва, а також енергозберігаючими технологіями. Крім того, фахівці "ІнтерХіма" продемонстрували обладнання, що дозволяє контролювати якість продукції в режимі он-лайн і сучасні пакувальні лінії з системою індивідуального кодування кожної упаковки."Якісний рівень виробництва лікарських засобів, в якому я сам мав можливість переконатися на прикладі компанії "ІнтерХім", дозволяє з оптимізмом дивитися на розвиток таких важливих напрямків, як імпортозаміщення, локалізація виробництва імпортних препаратів усередині країни, що веде до зниження їх вартості, а також до більш активного виходу української фармацевтичної продукції на зовнішні ринки"- зробив висновок В.Шафранскій.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна».