Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

«ІнтерХім» подарував Чернівецькому обласному лабораторному центру МОЗ ампліфікатор для дослідження тестів на SARs-CoV-2

«ІнтерХім» подарував Чернівецькому обласному лабораторному центру МОЗ ампліфікатор для дослідження тестів на SARs-CoV-2
 

«ІнтерХім» подарував Чернівецькому обласному лабораторному центру МОЗ ампліфікатор для дослідження тестів на SARs-CoV-2

Новий прилад для ПЛР-діагностики отримала у подарунок Чернівецька лабораторія. Нещодавно генеральний директор «ІнтерХім» Анатолій Редер з власної ініціативи придбав сучасний ампліфікатор для дослідження тестів на коронавірусну інфекцію COVID-19 та передав його Чернівецькому обласному лабораторному центру МОЗ. 

Слова подяки керівнику “ІнтерХім” у своєму зверненні висловив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук:

Сергій Осачук про боротьбу з коронавірусом в області

На Буковині сьогодні, 8 травня, офіційно підтверджено ще 82 випадки зараження коронавірусом, 35 із них – у Чернівцях. Лабораторний центр дослідив 376 нових зразків. Загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 2179 осіб. 19 буковинців сьогодні одужали від COVID-19, вони двічі отримали негативні результати тестів. Таким чином, у Чернівецькій області від коронавірусу вже вилікувалися 317 людей. Директор української компанії «Інтерхім» Анатолій Редер придбав та подарував для лабораторного центру ще один ампліфікатор, що збільшить його потужність. Крім того, фахівці центру братимуть участь у дослідницькому проєкті розробки препаратів від коронавірусу. Посольство Австрії в Україні передало Чернівецькій обласній дитячій лікарні мобільний рентген-апарат. Обладнання придбали у рамках акції «Червоне-Біле-Червоне», покликаної надати найнеобхідніші засоби для подолання кризи, спричиненої COVID-19. Голова Новоселицької районної державної адміністрації Олег Мельничук придбав дві дезінфекційні рамки. Їх встановили у Новоселицькій та Сторожинецькій ЦРЛ.

Posted by Сергій Осачук on Friday, 8 May 2020

ПЛР-діагностика дозволяє чітко встановити факт інфікування у разі позитивного або сумнівного результату експрес-тестування хворого із вираженою симптоматикою, а також у разі безсимптомного протікання захворювання. Сучасного обладнання для діагностики методом ПЛР у країні досі не вистачає. Новий прилад є черговим дієвим кроком на шляху розв'язання цієї проблеми. Один прилад не виправить ситуацію в цілому, але дозволить істотно покращити її ще в одному регіоні України та отримувати результати тестування значно швидше.  

Як відомо, сьогодні у Чернівецькій області зафіксована найбільша кількість інфікованих та найбільша кількість смертельних випадків серед хворих на COVID-19. Ми впевнені, що переданий ампліфікатор дасть змогу фахівцям Чернівецького лабораторного центру проводити своєчасне тестування населення регіону в необхідному обсязі. 

Нагадаємо, що у березні таку ж тест-систему «ІнтерХім» придбав для вірусологічної лабораторії Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України. Це дозволило проводити аналізи безпосередньо в регіоні та суттєво скоротити час на очікування результатів діагностики.